Læsetid: 3 min.

The William Blakes går planken helt ud

Kvartetten The William Blakes giver den på alle tangenter på deres tredje, overdrevent episke opus, hvor nørdprojektet Dans & Lær bare har pip i kasketten
13. september 2010

The Way Of The Warrior, dens tredje album på lige så mange år, går kvartetten The William Blakes planken helt ud og byder på nogen af de største armbevægelser længe set indenfor dansk rock. Produceret af den efterhånden allestedsnærværende Jon 'Joshua' Schumann (Kent, Mew, Kashmir m.fl.) er lyden på skiven her mange steder så storladen, som det ikke har været à la mode siden de «glade« firsere, og jeg er bange for at navne som Simple Minds, The Alarm, U2, Big Country og Tears For Fears (alle i deres respektive stadionfaser - her godt garneret med etnisk kitsch) lige lovlig ofte rinder den lyttende i hu. Epikken har fået frie tøjler, på hvad gruppen selv kalder »et gedigent koncept-pop-album med budskaber«! Okay, måske er der bare ikke gået længe nok, for i hvert fald denne signatur føler ingen synderlig ømhed for eller længsel efter denne epoke og dens trang til at blæse enhver stakkels akkord, der tilfældigvis titter forbi pladestudiet, op i en kvadrofonisk lyd, som nærmest drypper af effekter. Det giver desværre pladen, når den er værst, et strejf af noget hårdtpumpet og prætentiøst, der er svært at sluge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu