Læsetid: 3 min.

Et uhyggeligt og poetisk drømmebillede

En af Astrid Saalbachs fremmede skikkelser flyttede straks ind i mine nattedrømme og bekræftede, at drøm er det stof, Saalbachs dramaer er gjort af: En enke og fembørnsmor, som er ansat til at klippe tennisbanen med en neglesaks sidder tavs i græsset og bliver skudt. Saalbachs kritiske drømmespil er dramatik af høj karat, og de to seneste kan nu også nydes som tekster
'Rødt og grønt', som i foråret kunne ses i en meget vellykket opførelse på Det kgl. Teater kan nu også fås i tekstform. Her et foto fra en scene i teaterstykket, som, også på skrift, forfølger anmelderen i hendes drømme.

'Rødt og grønt', som i foråret kunne ses i en meget vellykket opførelse på Det kgl. Teater kan nu også fås i tekstform. Her et foto fra en scene i teaterstykket, som, også på skrift, forfølger anmelderen i hendes drømme.

Natascha Thiara Rydvald

3. september 2010

Saalbach skriver drømmespil. Ganske vist er de spækket med aktuelle sociale og politiske dagsrester, men i hendes gestaltning får de drømmebilledernes flertydige på én gang klare og gådefulde karakter. Det gælder også de to seneste stykker, som man nu er så heldig at kunne anskaffe sig i tekstform.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu