Læsetid: 8 min.

Velkommen til søndagsmaleren Bob Dylan

Ikke synderlig original i sit motivvalg og mest inspireret af gamle mestre som Matisse og van Gogh. Den 69-årige rocklegende Bob Dylan springer ud som maler på stor udstilling på Statens Museum for Kunst, der har sikret sig en ny publikumssucces
Han er 69 år - og et ikon i sin genre. Nu har han kastet sig over maleriet. Og hans nyeste udstilling skal nok blive en succes, selv om han hverken er original i sit valg af motiver eller inspirationskilder
2. september 2010

Da Bob Dylan i 1965 trådte frem på scenen til Newport Folk Festival og blæste det fromme folk-publikum omkuld med en larmende elektrisk version af »Maggie's Farm«, ændrede han rockhistorien. Siden har Bob Dylan været kendt som den kontroversielle og kompromisløse kunstner, der i konstant bevægelse igen og igen har afsøgt nye grænser og muligheder for musikalsk udfoldelse.

Nu har den mangefacetterede sanger og sangskriver så kastet sig over maleriet. På lørdag åbner udstillingen Bob Dylan: The Brazil Series på Statens Museum for Kunst. Det er i sig selv et scoop for museet, men udstillingen viser en anden og langt mindre nyskabende Bob Dylan, som med sine 40 akrylmalerier med brasilianske motiver peger mere bagud end fremad.

»Dylans malerier revolutionerer ikke malerkunsten. Umiddelbart maler han som enhver amatør ville male og betjener sig af et lidt klumset figurativt formsprog. Bob Dylan er det, man i gamle dage ville kalde en søndagsmaler,« siger Peter Brix Søndergaard, der er lektor i kunsthistorie ved Aarhus Universitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tom W. Petersen

Prioritering af stof i en avis kan være noget underligt noget.
I Information fastslås det klart og tydeligt, at Dylans malerier er værdiløse.
Og man bruger så tre fulde avissider på disse værdiløse frembringelser.
Tre fulde sider! Det er ikke ofte, der bruges så meget af avisens plads på væsentligt stof!

Søren Kristensen

Det kan også gå for hurtigt:

Hvis det er at være søndagsmaler, at male sådanne billeder, så var jeg det gerne til hverdag.