Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

En verdensomsejling i 3D

Historien er ikke fantastisk, men 3D-effekterne i Ben Stassens computeranimerede ’Sammys store eventyr’ er imponerende
Historien er ikke fantastisk, men 3D-effekterne i Ben Stassens computeranimerede ’Sammys store eventyr’ er imponerende
Kultur
16. september 2010

Historien er ikke noget at råbe hurra for, men 3D-effekterne i belgiske Ben Stassens computeranimerede børnefilm Sammys store eventyr er nogle af de bedste, jeg nogensinde har set. Specielt er jeg behørigt imponeret over en scene i begyndelsen af filmen, hvor hovedpersonen, skildpadden Sammy, fanges af en havmåge og får en lufttur, der er værre - eller bedre - end selv den mest halsbrækkende tur i rutsjebanen.

Takket være 3D-effekterne føler man, at man er med ude at flyve, og man både dukker hovedet og får et sug i maven, når det går vildest for sig.

Andre scener, hvor Sammy og hans venner svømmer rundt under havets overflade, har nogle af de samme kvaliteter, og man må konstatere, at Ben Stassen som få virkelig ved, hvordan man bruger den tredje dimension, som alle underholdningsfilm for tiden tilsyneladende SKAL udstyres med.

Ingen overraskelser

Sammys store eventyr handler om havskildpadden Sammy og hans begivenhedsrige rejse rundt i verdenshavene for først at genfinde sin gode ven, Ray, og siden sin udkårne, Sally. Det er selvfølgelig ikke småting, Sammy og vennerne må gå igennem, før alting kan blive godt og trygt igen, og der er både søde og sjove øjeblikke i den på alle måder godmodige film.

Der er dog ikke mange overraskelser gemt i den banale historie, og bedre bliver filmen ikke af, at Stassen indimellem på meget bastant vis lufter sin utilfredshed med menneskets miljøsvineri. Det er meget sympatisk, men fungerer ikke, når det serveres så usubtilt og klodset.

Jeg tvivler ikke på, at de mindste blandt publikum - den frarådes børn under syv år - vil more sig og gyse over Sammys oplevelser. Men de største børn - og deres forældre - vil lægge mærke til, at animationen ikke er helt lige så gennemarbejdet og elegant og historien ikke lige så gennemarbejdet og sammenhængende som i f.eks. Pixars beslægtede Find Nemo, der i øvrigt er i 2D.

Det er de flotte 3D-effekter, der gør Sammys store eventyr til noget særligt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her