Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Danmark vs. Kenya

Kultur
7. oktober 2010

Kenya kickflipper ikke vildt over et egotrippende Københavnerkid på 12 fuldfede somre, der har Felix Smith som fodboldtræner og Ray Bans på næsen. Simons (Simon Lougue Larsen) adoptivmor slæber ham alligevel med til hans føde(u-)land, og allerede på førstedagen bliver kultursammenstødet ægte filmdramatisk i filmen Kidnappet.

Mors guldklump bliver kidnappet i slumbyen Kibera og kastes snart rundt i alle led af den kriminelle fødekæde, fra de limsniffende gadedrenge til det korrupte politi. Kidnapningshistorien er en effektiv, men også lidt påhæftet måde at drible os ind i den verden, spillefilmsdebutant Vibeke Muasys vil vise os.

Trods en superstjernepræstation af Connie Nielsen som angstlammet mor bliver selve plottet aldrig lige så gribende som den levende skildring af slummen og dens beboere.

Interkulturelt beriget

Og hvad er mon målscoren mellem Danmark og Kenya for en dansk fodbolddreng, der på to døgns slumeventyr oplever væbnet røveri, kidnapning, en ørlende kvinde med aids i udbrud og dobbelt skuddrab? Ifølge slutningen står der 1:1 for en interkulturelt beriget Simon.

Det virker pænt paradoksalt. Alligevel er der håb for, at filmens unge målgruppe ikke kun vil sluge actionhistorien om det (for) farlige Afrika, men også mentalt vil downloade stemningerne og billederne og identificere sig med slummens børn.

Det er Kidnappeti hvert fald velspillet og stærkt nok filmet til at tilbyde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her