Læsetid: 3 min.

Forfattere læser op i protest mod nedskæringer

’Et nationalsprogligt selvmordsforsøg’ kalder Dansk Forfatterforening regeringens planlagte besparelser på litteraturstøtten. Nu vil foreningen samle sympati for sin sag med Danmarkshistoriens største gratisoplæsning
26. oktober 2010

Jan Sonnergaard, Suzanne Brøgger, Henrik Nordbrandt, Sissel-Jo Gazan og mange, mange flere. Knap 170 kendte danske forfattere, forlæggere og oversættere vil lørdag den 6. november markere deres utilfredshed med regeringens bebudede besparelser på litteraturstøtten ved at lancere Danmarkshistoriens største litteraturoplæsning.

»Vi er nu oppe på 167 forfattere, og der er kæmpe opbakning hele vejen rundt,« siger formand for Dansk Forfatterforening Lotte Garbers.

Oplæsningerne, der vil finde sted på Hovedbibliotekerne i både Århus og København, sker i protest mod de massive besparelser på litteraturstøtten, som regeringen har foreslået i sit finanslovsudspil for 2011. Gennemføres de planlagte besparelser vil legaterne fra Statens Kunstråd om fire år være skrumpet med 75 procent, vurderer Dansk Forfatterforening.

»Vi vil markere, at litteraturstøtten er til for danskerne og for bøgerne. Den er ikke til for at gøre forfatterne glade, men vi er taknemmelige for, at den findes, for uden den ville vi ikke have al den litteratur, som vi nu kommer og læser op fra ganske gratis,« siger Lotte Garbers.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu