Læsetid: 4 min.

Silicon Valley i 1100-tallet

Andet bind af Anne Lise Marstrand-Jørgensens himmelsk velskrevne roman fortæller resten af historien om den middelalderlige multikunstner Hildegard af Bingen
8. oktober 2010

De lever i 1100-tallet, men taler og tænker som os. De arbejder, knytter sig til andre mennesker, er kærlige, kompetente, idealistiske og egocentriske. Men alle har de et kald, der fører til Gud, og de søger alle at blive bedre mennesker.

Sådan er hovedpersonerne i Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman Hildegard II, der fortsætter beretningen om mystikeren og komponisten Hildegard af Bingen (1098-1179), der blev én af middelalderens mest indflydelsesrige skikkelser: Komponist, forfatter, lægekyndig og klostergrundlægger.

Første bind af romanen udkom for et år siden og blev en overraskende stor succes. Seks oplag er det foreløbig blevet til, Weekendavisens litteraturpris og et utal af forfatterforedrag på biblioteker og kirker rundt om i landet. Intet under, for som Ken Folletts Jordens Søjler, om middelalderens katedralbyggere, og Pryds Helles Hej Menneske, der beskriver livet i et mesopotamisk oldtidssamfund, bringer romanen fortidens mennesker i øjenhøjde.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu