Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Dameblad med mere

Julia Roberts virker træt i rollen som sjælsøgende, midtvejskriseramt krea-amerikaner i den klichefyldte 'spis bed elsk'
Julia Roberts virker træt i rollen som sjælsøgende, midtvejskriseramt krea-amerikaner i den klichefyldte 'spis bed elsk'
Kultur
11. november 2010

Mine tastefingre vedbliver at tro, at Julia Roberts' nye film hedder spis bid elsk. Det lyder sådan lidt sydeuropæisk og kannibalistisk erotisk, men det har desværre intet at gøre med Roberts' faktiske damerejsefantasi spis bed elsk.

Filmatiseringen af Elizabeth Gilberts bestseller om en selvudviklende jordomrejse er ikke dristig (eller europæisk), men Europa-eksotistisk og skematisk: Den nyfraskilte newyorker Liz (Roberts) lærer at lave ingenting i solrige Rom, hvor selv nonnerne sukker af livstilpas fryd, når de sutter på sorbetskeen.

Træt i rollen

Det er 'spis'-delen. Dernæst beder Liz, og mediterer, selv om det er svært, meget svært, i et ashram i Calcutta. Slutteligt er det tid til at elske igen på sensuelle Bali med blide Javier Bardem.

Spis bed elsk er et dameblad med udvidet rejsetillæg, horoskop, brevkasse, illustrerede opskrifter og en tam erotisk novelle. Instruktør Ryan Murphy har tilberedt en letfordøjelig ret af rejse- og selvhjælpsinspiration - med et pift af forlægsforfatter Gilberts småvittige refleksioner.

Julia Roberts virker træt i rollen som en uskinger version af sådan en type sjælsøgende, midtvejskriseramt krea-amerikaner, man altid møder på rejser, og som der kun - ak og ve - kommer flere af efter denne film. Det eneste rigtige bid, spis bed elsk har, må jeg skuffet taste, er den al dente italienske spaghetti, som Roberts slubrer i sig som første led i en ufarlig tretrinsraket af kulturelle og kvindelivsfilosofiske klicheer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

socialisters hævdelse: proletarerne's ret og "pligt" til at overtage, også, borgerskabet"s" videnskab og digtning, omfatter så vel også det meste af trivi?

i øvrigt er, stort set, hele www.information.dk jo et glimrende eksempel på: trivi, mere end et eksempel på communisme.