Læsetid: 3 min.

Franske forbrydelser

Noir. Fortiden spøger også i andet bind af Jean-Claude Izzos blændende noir-trilogi om Marseilles
Uro. Indholdsmæssigt er trilogien stærkt forankret i de politiske spændinger og raceuroligheder, der prægede Frankrig i 1990'erne.

Uro. Indholdsmæssigt er trilogien stærkt forankret i de politiske spændinger og raceuroligheder, der prægede Frankrig i 1990'erne.

Pascal Rossignol

19. november 2010

Selv om du måske ikke har hørt eller set så forfærdelig meget til Fabio Montale, kender du ham sikkert godt: En udkørt, hårdtslående og melankolsk anlagt mand, der lader sig friste af farlige kvinder og altid ender med at engagere sig i opklaringen af forbrydelser med forbindelser til både samfundets top og bund.

Engang var Montale strømer, men det job kvittede han i romanen Total Kheops, som vi fik på dansk sidste år. Heri efterforskede han mordene på sine barndomsvenner. I Chourmo, der netop er kommet på dansk, spøger fortiden atter, da hans smukke kusine dukker op og beder ham finde hendes forsvundne søn, som læserne allerede ved er blevet myrdet.

Modvilligt forlader Montale sin isolerede hytte ved Middelhavet kyst, hvor han har fordrevet dagene med at fiske, drikke whisky, lytte til jazzmusik og spise god mad. Jagten går nu i Marseilles og omegn efter sandheden om, hvad der ligger bag mordet på ikke blot nevøen, men også en tidligere kollega ved politiet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu