Læsetid: 4 min.

Med løftet pande

Tyrefægtning. Danske Kasper Kloch har begået den indsigtsfulde og stemningsmættede bog ’En rejse i tyrefægtningens fodspor’. Et levende portræt af en nation, der ikke kun er splittet i spørgsmålet om tyrefægtning, men også mellem generationer, køn og regioner
Tyrefægtning. Danske Kasper Kloch har begået den indsigtsfulde og stemningsmættede bog ’En rejse i tyrefægtningens fodspor’. Et levende portræt af en nation, der ikke kun er splittet i spørgsmålet om tyrefægtning, men også mellem generationer, køn og regioner
12. november 2010

Er man blot den mindste smule fascineret af Spanien, tvinges man til at forholde sig til tyrefægtning, og det er lettere sagt end gjort. Ikke engang spanierne selv kan blive enige om, hvordan de skal betragte dette på mange måder paradoksale fænomen.

I Barcelona for eksempel røg prisen på det sorte marked for en billet til stjerne-matadoren José Tomás’ comeback i 2007 op på 3.000 euro, mens store dele af byen på samme tid skrev under på og gik på gaden for at få tyrefægtning forbudt ved lov i hele Catalonien.

Det fik de held med tidligere i år, således at tilhængerne i regionen nu er tvunget til at følge corrida-sæsonen i landets aviser. Her bliver tyrefægtning »omtalt på kultursiderne, og journalisterne, der leverer omtalen, bliver kaldt anmeldere og dækker tyrefægtning på samme måde som journalister, der dækker film, teater og musik«.

Ordene er danske Kasper Klochs og stammer fra hans netop udkomne En rejse i tyrefægtningens fodspor. Heri kommer han så tæt, som man vist kan, på at leve op til det krav, en ældre tyrefægterskribent stiller i bogen:

»Hvad enten man vil lovprise eller fordømme noget, må man først forstå det.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu