Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Nonsens og non sequitur

I komedien ’The Other Guys’ sættes plottet på standby til ære for absurde indslag
I komedien ’The Other Guys’ sættes plottet på standby til ære for absurde indslag
Kultur
25. november 2010

Hvis folkene bag The Other Guys har haft som mission at begå den mest fjollede politikomedie siden Høj pistolføring, er det lykkedes. I en tidlig scene slås det således endegyldigt fast, at vi er ude i den type film, hvor plottet må finde sig i at blive sat på standby til ære for absurde indslag. Således bruger vore to anti-helte, som spilles af Will Ferrell og Mark Wahlberg, et minuts tid på at diskutere, hvorvidt en løve i en sø ville have en overlevelseschance mod en stime store tunfisk.

Nul våbenkontrol

Ikke desto mindre får I her plottet kort: Da New Yorks superstrissermakkerpar - som spilles af The Rock og Samuel L. Jackson - omkommer som følge af frapperende mangel på dømmekraft, øjner hidsigproppen Terry Hoitz (Wahlberg) sin chance. Det kribler nemlig i ham for at slippe fri af den skrivebordstjans, han for år tilbage blev tildelt som straf for en kæmpebrøler, der involverede hans tjenestepistol og en sportsstjerne.

Heller ikke hans makker, den knap så maskuline Allen Gamble (Ferrell), der trives med at udføre revisorarbejde for politietaten, har helt styr på det med håndvåbnene. Som følge af en ondsindet spøg fra kollegernes side bliver han på det mest ydmygende udstyret med en attrap af træ. Kun opklaringen af en kæmpe sag kan give det umage par oprejsning.

The Other Guys er bedst når den sætter crazy-komikken i frigear, navnlig i et nærmest Monty Pythonsk flashback, der afslører, at papirnusseren Allens fortid ikke er helt så snehvid, som man skulle tro.

Dog ses og høres det, at Wahlberg ikke som Ferrell er født med funny bones, hvorfor Hoitz-figuren bliver noget monoton i det. Til gengæld er den parodiske skurkerolle i gode, britiske hænder hos Steve Coogan, som synes født til at spille glatte og uvederhæftige, men samtidig sært charmerende typer.

The Other Guys er den rette film på det rette tidspunkt - den er det oplagte filmvalg på dage med julefrokostrelateret mental funktionsnedsættelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her