Læsetid 1 min.

Overgreb i kælderen

12. november 2010

Ian Burns er ildsjælen i det engelsksprogede teater That Theatre, der sikrer København kontinuerlig engelsk scenekunst. I The Collector er han sommerfuglefangeren, der lever et uskyldigt liv mellem sine kasser og knappenåle. Indtil en Kampusch-tanke slår ned i ham: Han vil indsamle en kvinde og tage hende med hjem i kælderen ... Claus Bue har instrueret dramatiseringen af John Fowles næsten 50 år gamle roman, så ækelhed og fascination hele tiden puffer hinanden ud af balance. Og Maria Lohmann spiller pigen med både rædsel og vrede, så man tror på hendes gidselreaktioner. Men det er Ian Burns selv, der tryllebinder tilskueren. For det lykkes ham at skildre overgrebsmandens indre logik så overbevisende, at man som tilskuer pludselig griber sig selv i at gå med på mandens irritation over, at offerkvinden slet ikke er taknemmelig over alt det, han gør for hende ...

The Collector. Efter John Fowles roman. Dramatisering: Mark Healy (1998). Instr. Claus Bue. That Theatre i Krudttønden ved Parken. Til 27. nov. www.that-theatre.com

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Træt af forstyrrende annoncer?

Få Information.dk uden annoncer for 20. kr. pr. måned

Køb

Er du abonnent? Så slipper du allerede for annoncer. Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu