Læsetid: 1 min.

Bergen noir

10. december 2010

Vi skriver 1998 i den seneste roman på dansk om privatdetektiven Varg Veum, Vi skal høste vinden . Alt går, som det skal i det på en gang smukke og dystre Bergen, og meget bedre bliver det selvfølgelig ikke, da Veum indvilger i et hjælpe en kær venindes veninde med at finde hendes forsvundne mand. Han er direktør for et firma, der skal opstille vindmøller i den smukke norske natur. Det skulle man ikke tro, at nogen havde noget imod, men noget tyder på det modsatte, og manden selv nåede vist også at skifte mening, lige inden han forsvandt. Har det i øvrigt noget at gøre med hans tidligere kones forsvinden for år tilbage, må Veum spørge sig selv i en besnærende og stemningsmættet roman, der i et noir-snurrigt anslag runder både miljøforkæmpere, religiøse fanatikere, grådige politikere og forskruede forretningsmænd.

Vi skal høste vinden. Gunnar Staalesen. Oversat af Ilse M. Haugaard. Borgen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu