Læsetid: 1 min.

Bergen noir

10. december 2010

Vi skriver 1998 i den seneste roman på dansk om privatdetektiven Varg Veum, Vi skal høste vinden . Alt går, som det skal i det på en gang smukke og dystre Bergen, og meget bedre bliver det selvfølgelig ikke, da Veum indvilger i et hjælpe en kær venindes veninde med at finde hendes forsvundne mand. Han er direktør for et firma, der skal opstille vindmøller i den smukke norske natur. Det skulle man ikke tro, at nogen havde noget imod, men noget tyder på det modsatte, og manden selv nåede vist også at skifte mening, lige inden han forsvandt. Har det i øvrigt noget at gøre med hans tidligere kones forsvinden for år tilbage, må Veum spørge sig selv i en besnærende og stemningsmættet roman, der i et noir-snurrigt anslag runder både miljøforkæmpere, religiøse fanatikere, grådige politikere og forskruede forretningsmænd.

Vi skal høste vinden. Gunnar Staalesen. Oversat af Ilse M. Haugaard. Borgen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu