Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Børnesoldater man godt må grine ad

’Min søsters børn vælter Nordjylland’ er ikke så lavkomisk, som man kunne frygte
’Min søsters børn vælter Nordjylland’ er ikke så lavkomisk, som man kunne frygte
Kultur
16. december 2010

Skulle et julelune give dig appetit på en delvis vellykket dansk familiefarce, burde Min søsters børn vælter Nordjylland kunne gøre tricket.

Som led i et noget excentrisk akademisk forsøg låner en børnepsykologi-professor (Peter Mygind) sin søsters fem børn, og sammen drager de til hans proprietærgård i den i titlen nævnte landsdel. Inden længe er de dog kommet på kant med en skruppelløs lokal forretningsmand (spillet af Søren Malling, som ligger sikkert i svinget som skurk), der vil have fingre i onklens grund. Nu gælder det om at gøre fælles, familiær front og drage fuld fordel af det faktum, at gården blev brugt som bunkeranlæg under Anden Verdenskrig.

Der er intet underskud af platte replikker undervejs, men filmen er ikke så lavkomisk, som man kunne frygte. Der er endda et par decideret fine øjeblikke, som da børnene opdaterer onklens viden om opdragelse: Nu om dage beordrer forældre ikke poderne til at rydde op på deres værelse, næ, de indgår en aftale med dem. Især scenen, hvor en godnatsang rappes til ære for flokkens yngste, bærer præg af ægte varme (det er en bedårende børneflok, man har trommet sammen) snarere end af laveste fællesnævner-kalkule.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her