Læsetid: 3 min.

Elektrificeret som kun en bog kan være

Musikeren Konrad Korabiewski og billedkunstneren Litten bringer med deres lyd- og billedværk bogen ind i en hel ny tid og et helt nyt rum. Det er vildt at være vidne til
10. december 2010

Jeg er næsten sikker på, det var den sommer, tyvekronesedlen kom med den søde, gamle dame på og gråspurvene. Det var i hvert fald den ferie, jeg slog verdensrekorden i sjipning og gloede til øjnene faldt ud af hovedet på mig i Cecilies bog i min farmors kolonihavehus. Cecilies bog var lutter collager af Hans Scherfig. Det vederkvægende ritual var at blade hele bogen langsomt igennem så man kunne nå at glæde sig til yndlingsstederne. Fordybelse og synssanselighed i rå mængder var det jo. Dengang tænkte jeg bare, at Cecilie var det heldigste barn i verden. At være så elsket.

Nu har Geiger Records udgivet en bog, som viser, at nogen elsker netop dette medie meget højt, og som kommer helt op på siden af enhvers allerhelligste og sentimentale barndomserindring om den forslugne billedlæsning. Påvirket som kun et menneske kan være hedder Littens og Konrad Korabiewskis pionérarbejde. Pionér, fordi bogen både er billed- og lydkunst med vægten fordelt fifty-fifty på de to kunstarter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu