Læsetid: 4 min.

Guruen, skuespilleren, hans søn - men allermest skuespilleren

Jeg havde aldrig hørt om skuespilleren Troels Møller inden denne bog, men jeg er sikker på, at jeg nu husker ham resten af mine dage. Sammen med hans søn, forfatteren, der står som en svag silhuet i baggrunden
10. december 2010

Det er muligvis en tilfældighed, men ikke desto mindre forbinder Martin Johs. Møllers (f. 1982) romandebut Skuespilleren der forsvandt sig meget direkte og smukt med den britiske dramatiker Sarah Kanes næsten-monolog, 4:48 Psykose, der efterlader publikum med den uhyrlige exit, som på dansk lyder: »Se mig forsvinde.«

Udgangsreplikken indfanger det paradoks, stykkets suicidale kvinde både er og ikke er. Hamlets »eller« er blevet til et »og« med andre ord. 4:48 Psykose og Skuespilleren der forsvandt deler tema og stof, begge værker handler om menneskelig selvdestruktion og om det ubærlige i - ikke mindst for omgivelserne og publikum - at der er så meget liv i den selvdestruktives erfaringer og refleksioner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu