Læsetid: 2 min.

En lykkelig slutning

Imponerende. Forlaget Aben maler er nået til slutningen af serien 676, hvor tegneserieskabere, kunstnere og forfattere er blevet bedt om at give et bud på tegneseriemediet. Formatet er småt, men i de tre år serien har eksisteret, er den med sine 28 hæfter nået vidt omkring
Imponerende. Forlaget Aben maler er nået til slutningen af serien 676, hvor tegneserieskabere, kunstnere og forfattere er blevet bedt om at give et bud på tegneseriemediet. Formatet er småt, men i de tre år serien har eksisteret, er den med sine 28 hæfter nået vidt omkring
3. december 2010

»Jeg tænder åbenbart ikke kun på mennesker, men på alle jordens skabninger,« siger Skægmanden. »Det er sindssygt vigtigt for fiskekvoterne.«

Og efter denne selverkendelse springer han dansende ud i et hav af sild. At det er forfatteren Jens Blendstrup, der har leveret teksten til Skægmanden i skærsilden, kan næppe komme bag på nogen. I tegneren Rikke Villadsen er der desuden fundet en kongenial tegner, der formår at udstyre sømanden Skæg fra Rasmus Klump med en tilpas imponerende røv, så ingen kan være i tvivl om inspirationen fra amerikanske Robert Crumbs underground-eskapader.

Fortællingen om »Skægmanden fra Varde«, der havner i skærsilden og skal vaskes før mødet med »den store mester«, er sprudlende og fantasifuld, men også fuld af uhygge gemt i ikke mindst Rikke Villadsens tungt skraverede tegninger på kvadreret papir. Det er svært at finde nogen mening med galskaben, men der er masser af sproglig ekvilibrisme og veloplagte streger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu