Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Sex og vold

Blod sprøjter, og kroppe lemlæstes i en film, hvor machomænd og dejlige damer betyder mere end handlingen
Blod sprøjter, og kroppe lemlæstes i en film, hvor machomænd og dejlige damer betyder mere end handlingen
Kultur
9. december 2010

Danny Trejo har et fascinerende og fotogent ansigt, fuld af ar og furer, som fortæller historier om det vilde forbryderliv, han levede, før han blev skuespiller. Det samme gælder Trejos tatoverede overkrop, og i det hele taget synes den efterhånden 66-årige amerikaner at være født til rollen som tidligere føderale - mexicansk strømer - der søger hævn over gangsterbossen, der forrådte og næsten tog livet af ham, i Robert Rodriguez' Machete.

Titlens Machete Cortez er Trejo, og han har selvfølgelig fået sit navn efter den overdimensionerede kniv, han gerne og ikke ueffent svinger og skærer i sine modstandere med. Blod sprøjter, og kroppe lemlæstes i en film, hvor machomænd og dejlige damer - Jessica Alba, Lindsay Lohan og Michelle Rodriguez - betyder så uendeligt meget mere end den papirtynde og ret beset ligegyldige handling.

Instruktøren Robert Rodriguez har efterhånden udviklet sig til en moderne Roger Corman, en mester udi voldsomme og ofte underholdende spekulationsfilm, hvor det gælder om at give publikum rigelige mængder sex og vold.

Bulder og brag

Indimellem tager man sig selv i at ønske, at 42-årige Rodriguez ville gøre sig større umage og bruge lidt mere tid på at skrive og lave sine film, men han er så forhippet på at pløkke løs, skære i stykker, sprænge i luften, at kvaliteten kommer i anden række.

Det kan dog også have sin charme, og meningen med Machete er selvfølgelig også, at den skal ligne en af den slags spekulationsfilm, man allerede fik for meget af i 1970'erne og 1980'erne. Men selv om den rummer sjove, Tom & Jerry-agtige voldsscener, bliver man hurtigt træt af al det bulder og brag og ingen historie.

Danny Trejo er interessant at se på i sin første hovedrolle - og man morer sig over gæsteoptrædener fra mere eller mindre afdankede koryfæer som Don Johnson, Cheech Marin, Robert De Niro og frikadellen Steven Seagal som gangsterboss - men nogen god skuespiller er han ikke, og hans stive replikbehandling og endimensionale skuespil kan ikke bære en helt film.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her