Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

To brødre

Kultur
10. december 2010

Efter et skudopgør, hvor han dræbte en mand, endte Los Angeles-advokaten Michael Haller i Michael Connellys rigtig gode og prisbelønnede krimi Limousineadvokaten (2005) med at overleve, men på smertestillende piller. Haller har ikke mange ambitioner om noget som helst, men da han arver en dræbt kollegas 31 sager i Connellys nye og næsten lige så gode Den enes død, skifter han bagsædet af sin Lincoln ud med et rigtigt kontor. Han kaster sig også over forsvaret af en filmmogul, der er anklaget for at have dræbt sin kone og dennes elsker. Og han bliver opsøgt af LAPD-strømeren Harry Bosch, der har været med i tretten tidligere Connelly-romaner og nu efterforsker mordet på Hallers kollega. De to sager har selvfølgelig lidt med hinanden at gøre - og det samme har Haller og Bosch, der viser sig at være mere end brothers in arms. Mere om den sag i næste Connelly-opus Nine Dragons, der for længst er blevet skrevet. Og det er måske det mest imponerende: At Michael Connelly udgiver mindst en roman om året, der altid er båret af et solidt sprog, levende kulisser og spændende figurer samt et stramt plot, der konstant vrider sig, men aldrig får lov at komme ud af sin i dette tilfælde lette og underholdende kurs.

Den enes død. Michael Connelly. Oversat af Jette Røssell. Klim.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her