Læsetid: 4 min.

En fornem humorist

Toeren. I Lone Aburas anden roman, Den svære toer, bliver tvivlen på egne litterære evner vendt på hovedet til en art mørk og meget vellykket komedie. Alligevel ender bogens karakterer med at løbe med al opmærksomheden, de skændes og kysser sig igennem alle formelle forbehold. Det er kollektivromanens indirekte sejr
Humor. Lone Aburas er aktuel med sin anden bog,   'Den svære toer'. Bogen er knastør og plat på den gode   måde. Først og fremmest er Aburas en fornem humorist.

Humor. Lone Aburas er aktuel med sin anden bog, 'Den svære toer'. Bogen er knastør og plat på den gode måde. Først og fremmest er Aburas en fornem humorist.

Kristine Kiilerich

21. januar 2011

Alt skal op til overfladen. En kollektivroman om det moderne menneskes udfordringer i arbejds- og privatlivet. Sådan proklamerer og beskriver den skrivende forfatter sit eget værk i indledningen til Lone Aburas anden roman, Den svære toer. Alene titlen rummer en af forfatterskabets centrale problemstillinger: receptionen. Den uundgåelige læsning af Aburas bøger, eller forfatterens forestillinger om og forventninger til denne læsning, og i den grad forfatterens idiosynkratiske og bitre forventninger og forestillinger om omverdenens kritik, der hele tiden ender med at pege tilbage på et skrivendes jegs veloplagte selvlede. I Aburas første roman, Føtexsøen, handlede det meget om overhovedet at skrive, om en slags bitter, litterær miljømetaltræthed, der bevidst var med til, på samme måde som i hendes nye roman, at tegne et portræt af bogens fortæller.

Den svære toer omfavner en total straight, socialrealistisk kollektivroman om hverdagens drama, indrammet af metakommenterende afsnit om bogens opbygning med få afstikkere undervejs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu