Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Guldlok og MILF'en

Peter Gantzlers instruktørdebut, ’Dreng’, skriger på dramatisk opfindsomhed og et dybere psykologisk thrill
Kultur
27. januar 2011

'MILF' står for 'Mum I'd Like (to) Fuck', og Peter Gantzlers instruktørdebut, Dreng, er et 'MILF-drama': En op(hidselses)- og nedtursfortælling om en ung mands liderlighedsforelskelse i en moderfigur.

Den højvirile 'dreng' er studenten Christian (Sebastian Jessen), der banker den modløst af hver aften, mens hans mor rasler rundt i lejligheden. Opgangens frække alenemor Sanne (Marie Louise Wille) byder sig velkomment til og åbner Christians øjne for en verden af patter og sexpositioner - 'kærlighed'.

Den smørlækre guldlok Sebastian Jessen balancerer som i Smukke mennesker (2010) sin rene skønhed (tænk på Luchino Viscontis unge Tadzio fra Døden i Venedig) med veltimet, dumpikket teenageakavethed, og forførelsen fungerer fint og forårsforfjamsket - tilsat ølbøvsende viceværts-humor ved Peter Gantzler.

Men kun for en stund.

Lunkent karbad

Hvor Bo Widerbergs overlegne Lærerinden (1995) midtvejs forvandler den liderlighedslykkelige MILF-besættelse til et iskoldt brusebad for filmens unge Stig (og for publikum), fiser Dreng nemlig fuldstændigt ud, da den forventelige nedtur sætter ind.

Med et utroværdigt svuptag forvandles Sanne til en kærlighedssyg 'desperat husmor', og i langtrukne scener overformulerer det umage par deres optrappende konflikter gennem pinligt tamme replikker: »Hvis du tager på universitetet, er det slut.«

Filmen skriger på dramatisk opfindsomhed, et dybere psykologisk thrill og desuden et mindre goldt og persontomt miljø. Af et MILF-drama at være, giver Gantzler os et rigeligt lunkent karbad.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Michelle Poulsen

Ærgeligt at filmen ikke lever op til forventningerne - Sebastian Jessen kunne jo opleves langt mere fængslende i "Smukke mennesker", der har været vist på TV for nylig.