Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Pigen i midten

’Alt hvad du har’ er ikke en af Brooks’ bedste film – den har ikke bid nok – men den er da værd at se, kan man altså lide ham og skuespillerne
’Alt hvad du har’ er  ikke en af Brooks’ bedste film – den har ikke bid nok – men den er da værd at se, kan man altså lide ham og skuespillerne
Kultur
13. januar 2011

Jeg kan godt lide den amerikanske instruktør, producent og manusukriptforfatter James L. Brooks. I sine bedste film– Tid til kærtegn, Broadcast News og Det bli’r ikke bedre – forstår han at balancere mellem drama og humor, mennesker og plot, og han har en formidabel evne til at hive troværdige og tiltalende præstationer ud af sine skuespillere.

Således også i sin seneste film, Alt hvad du har, et humoristisk drama om en 31-årig kvinde, Lisa (skønne Reese Witherspoon), der bliver smidt af det professionelle softball-hold, der er hele hendes identitet. Nu skal hun til at skabe sig et liv – og vælge mellem de to mænd, der bejler til hende: Den selvcentrerede baseballstjerne Matty (Owen Wilson) og den neurotiske forretningsmand George (Paul Rudd), der måske skal i fængsel for noget, hans far (Jack Nicholson) har gjort.

Historien er en stor og ikke særlig overbevisende konstruktion, der skal skabe tilfældige sammentræf og binde sløjfe på løse ender, men personerne vil man gerne være i selskab med. Witherspoon og Rudd klæder hinanden, og Wilson er sjov, når han forsøger at lægge sine dårlige vaner fra sig for at vinde Lisas hjerte.

Alt hvad du har er  ikke en af Brooks’ bedste film – den har ikke bid nok – men den er da værd at se, kan man altså lide ham og skuespillerne.

Alt hvad du har. Instruktion og manuskript: James L. Brooks. Amerikansk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her