Læsetid: 3 min.

Syng for alt hvad du har kært

Dansk Folkeparti kaster sig ud i fællessang med Kim Christiansens valgsang: Herfra min verden går. Den er genren tro og mere troværdig end Nanna
Kristian Thulesen-Dahl lever op til sit kælenavn 'Tulle' med en nærmest drenget begejstring.

Kristian Thulesen-Dahl lever op til sit kælenavn 'Tulle' med en nærmest drenget begejstring.

fra musikvideoen

7. januar 2011

Det er med Poul Henningsen som forbillede, at trafikordfører Kim Christiansen folder sig ud i en ny musikvideo fra Dansk Folkeparti. Trafikordføreren har smidt refleksvesten og i stedet fattet pennen og det, som Patti Smith kalder »the machine gun of my generation«: Den elektriske guitar. Muligvis inspireret af Konservatives fortolkning af Nannas Afrika-sang, har Kim Christiansen skrevet en fællessang, der skal danne lydtapet for Dansk Folkepartis valgkampagne. Med ham i front ser vi i musikvideoen en samlet folketingsgruppe formet som koret i den berømte »Do they know it's Christmas«-støttesang, mens billeder af traktorer, bøgetræer og andet naturskønt glider forbi i små klip.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Sæt dig ned," var, hvad John Mogensens foreslog, og ikke så sært, at Dansk Folkeparti skråler med på Chr.Richardts "Kæmp for alt, hvad du har kært," som var Frikorps Danmarks dødsballlade, og nu, hvor partiet gør Poul Henningen: "Man binder os på mund og hånd.... man ber til hver sin gud, fredstraktat og venskabspagt, det er det papir, der koster blod" - Dyveke 1940 og de år, da Dansk Folkeparti blev samlet om nationalsocialismen og talte meget om "blod og ære", der endelig i dag synes at blive realiseret.

Næste alsang fra folkepartiet bliver antagelig en gendigtning af Bertolt Brecht til musik af Kurt Weill.

Men en visa från Fred Åkerström och "Frälsis" 1962-66 är jävlebra:
Her kommer en vise om magten
i herrefolkets herlige land.
De voldta'r med våben og penge,
mens de sultende råber på mad.
Kapital, kapital !

Provokationer er imidlertid ikke forbeholdt DF.
Ved indførelsen af Beethovens manende toner fra 9.symfoni til "EU-nationalmelodi" tillod jeg mig at tilføje Scharnberg ord:
Hører du, at nogen kalder
på de store stærke mænd,
da er tiden inde til
at samle svages hær igen.
Den, der ikke her tør vælge
vejen, som vi nu må gå,
ender snart som sten i trappen,
som de stærke tramper på.

Søren Rehhoff

Ja de er en inspiration for alle sammen.. Kim Christiansen lyder en smule som Bamse, så måske er der et nyt job til ham, hvis han ryger ud af Folketinget. Tekstmæssigt har den lidt det samme tema som Woody Guthries "This Land Is Your Land", der så vidt jeg ved er en gammel amerikansk venstrefløjssang,, sååh.....

Maj-Britt Kent Hansen

Det var drøjt!

Tekst såvel som billede.

Fornemmer man ikke en smule forlegenhed hos visse i gospel-light-koret der?

Da jeg gik på uni i Aalborg, lå der et 4.maj kollegium. Og her skulle alle ud og synge 'kæmp for alt hvad du har kært' 4.maj (eller 5.maj). Så denne sang er frihedskæmpernes sang fra 2.verdenskrig....

Og der er ingen der har bemærket at DF har hugget, stjålet mm. Soc.Dem.'s slogan fra for 80 år siden, Danmark for Folket.....

Kæmp for alt....
åh, ja, eksemplet på den borgerkrigslignende tilstand under krigen. Alle kæmpede for, hvad man havde kært, også de frivillige soldater i Frikorps Danmark, når de på Østfronten begravede en af deres kammerater.
Noget tilsvarende gør begge de to fjender i Helman-provinsen. (Den kirkelige sang af præsten Chr.Richardt hørte også til repertoiret ved alsangen, hvor vi sad med hver vores fortolkning, og Dansk Folkeparti har deres.)

4.maj-kollegiet i København (Frederiksberg) fungerer mig bekendt endnu, i en nedslidt tilstand, i den gamle ånd fra besættelsen, efter sigende et rart sted, men kollegianerne er ikke længere børn af modstandsfolk, men vistnok ofte i nær familie.

Jo Karsten Aaen det bemærker man, men soccialdemokraternes folk var jo fagligt organistionelt defineret. Det er nu 30 år siden, at man måtte se i øjnene at en medlemsdækning af befolkningen fra tigger til bankdirektør på 100% ikke kunne blive, og siden har S-'folket', som Danmark skulle være for - ikke i politisk praksis været de-fakto-folket. Beghøver man udpensle specielle markeringer heraf. 80erne og 90erne specielt er rige på tryninger af ikke-korrekte danskere til fordel for - ja man må vist nærmest sige : hvem og hvad-somhelst der kunne bære ved til magten (herunder helt ideologisk korrekt iøvrigt, udenlandske proletariater...)

Man bemærker også at væsentlige dele af billederne af 'Danmark' i videoen stammer fra
Den Gamle By i Århus. Bindingsværkshuse til alle bliver der næppe råd til. Selv i DF's statsbudget.

Den danske ytringsfrihed er blevet til en bombe i en turban, men som erfaringen viser, kan man ikke standse hverken frihed eller ytringer, endskønt PH i en provokation lod Liva Weel synge partiet fra Kr.2's Dyveke: Man binder os på mund og hånd.

Henrik Herskind

Tusind tak for anmeldelsen! Den med Ænkerne fik mig til at klukle. og Jesper Langballe, der klapper i takt er heller ikke til at stå for. Men hvorfor mon Carsten Jensen ikke kom ind fra sidelinjen?
Godt gået!