Læsetid: 4 min.

Jyskhed uden hjemstavnsromantik

Lisbeth Bruns fremragende nye roman om en kvinde i et fornuftsægteskab når Ida Jessenske højder
15. februar 2011

'Det du mister', hedder Lisbeth Bruns nye roman om kvinden Marie, der mister et barn, vinder en mand og en dag opdager, at han ikke mere passer til hende. Men i begyndelsen lader hun bare tingene ske. Eller som Lisbeth Brun lyrisk kortfattet opsummerer Maries syn på sin skæbne: »Det gør godt at tænke, at hun ikke selv har valgt dette. Og det er derfor, at det er synd for hende. Tingene er bare sket. En mand spurgte hende, om hun ville danse«.

Romanen udspiller sig på landet ved Løgstør i årene 1961-88, men kunne i begyndelsen lige så godt foregå i 1800-tallet: Her lever mennesker, der gør en dyd af, at de ikke selv har valgt at leve, som de gør. Hårdt slid er adgangsbilletten til de få fornøjelser, de under sig selv og andre, uden at nogen giver sig tid til at indse, at ingenting på egnen er, som det var engang. De landmænd, der har som mål i livet at lade børnene overtage gården, må i hvert fald regne med at blive grusomt skuffet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu