Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Venedig i stjerneskær

Florian Henckel von Donnersmarck kører underholdningsbussen sikkert hjem i krimilystspillet ’The Tourist’, der har Angelina Jolie og Johnny Depp i hovedrollerne
Florian Henckel von Donnersmarck kører underholdningsbussen sikkert hjem i krimilystspillet ’The Tourist’, der har Angelina Jolie og Johnny Depp i hovedrollerne
Kultur
9. februar 2011

Der er drastisk stilskifte på færde, når instruktør Florian Henckel von Donnersmarck tager skridtet fra debuten til sin anden spillefilm The Tourist. Han brød internationalt igennem med De andres liv (2006). Det ligner en modreaktion, når han nu kaster al realisme overbord og fyrer op for actionballade, screwballkomedie og romantik med to af Hollywoods største stjerner.

Johnny Depp og Angelina Jolie står ved gondolens åre, når filmen styres gennem Venedigs kanaler, der har samme labyrintiske karakter som filmens plot. Depp er turisten Frank, som bliver kapret af den turboflirtende Elise (Jolie) i toget på vej til Venedig. Betaget af Elise involveres han i en menneskejagt på en mystisk svindler, der har både politi, hemmelige agenter og kriminelle psykopater på nakken. Kameraet dvæler ved hovedpersonernes skønhed. Depp har skruet ned for manererne, så der er ekstra plads til charme og tungen-i-kinden-humor, mens Jolie med kyssemund og øjenvipper så tætte som en svensk granskov går catwalk gennem den ene scene efter den anden. Indrammet af eksklusiv veneziansk scenografi er drømmesynet fuldendt – og så får den lige en tand for meget, når lydsidens symfoniorkester sætter ind.

Her kommer Paul Bettany heldigvis på banen med jævnlige doser modgift i birollen som den britiske overbetjent Acheson, der er indebrændt af ugengældt passion for Elise. Dertil skal lægges nogle velkomponerede bådjagter og kvikke replikker. Så trods et overflødigt, konstrueret tvist til slut i handlingen kører Donnersmarck underholdningsbussen sikkert hjem.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her