Læsetid: 2 min.

Anmeldelser

25. marts 2011

Utroværdigt

Da Yves Klein i 1960 inviterede herskabet til fernisering på Galerie Internationale d'Art Contemporain i Paris, ventede der dem ikke blot en 20 minutters symfoni kun bestående af en tone og efterfulgt af 20 minutters stilhed, Yves Klein havde også arrangeret tre nøgne kvinder, der først smurte sig ind i blå maling for så at rulle sig på store stykker papir. (Youtube: Yves Klein: The Monotone Symphony + Anthropometries of the Blue Period)

Christian Falsnaes iscenesætter sig selv som manden uden grænser. Han giver den gas i performancer, hvor han smører sig ind i olie, danser vildt, tager tøjet af og lader andre bruge ham som pensel med maling i håret. Heller ikke Bjørn Nørgaard har levet forgæves.

At gå amok er en smuk ting. At være grænseløs er endnu bedre. Men det virker ikke troværdigt, når man gør det for at fylde et galleri med elendige malerier og små film fra alt det sjove. Som i øvrigt også virker mere managementkursuspinligt end grænseoverskridende. (Youtube: Christian Falsnaes — There and Back)

2 stjerner 'Fulfilling Your Expectations' hos Rohde Contemporary, St. Kongensgade 110 B til den 1. april

Perfekt til sofaen

Sebastian Dacey er en ren fornøjelse for sindet. Hans næsten monokrome malerier bliver kun forstyrret af fire fingre trukket gennem malingen. Og selv om det alt sammen er olie og lak på træ, får han næsten samme stoflighed som stofmesteren over dem alle, Morris Louis. Det er Morris Louis som Tal R. Eller en alvorlig Tal R med en tredjedel Gaugain, en tredjedel Derain og en tredjedel Matisse. Det har samme rolige strøg som de gamle mestre, samme gamle følelse af overskud. Især i de brune af malerierne hviler et eller andet sært sted mellem nærvær, gamle dage og ingenting. De bedste af dem er til stede på en så stille og lavmælt måde, at man selv får lyst til at tage en slapper. Helt uden nogen form for sarkasme, så sidder man lidt bedre i sofaen, hvis der hænger et Sebastian Dacey bag en.

Lucy Teasdales skulpturer er lidt i samme sanse-boldgade. En halvstor skulptur i lyseblå og en endnu større i en gennemtrængende rød farve, formår at trænge igennem føle-skulpturkvalmen og helt op i noget, der grænser til feltet for benovelse og fascination, hvorimod det tæller ned, at det virker som om, at man har set dem 100 gange før.

4 stjerner 'Sebastian Dacey og Lucy Teasdale' hos Galerie Mikael Andersen, Bredgade 63, København til den 23. april

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu