Læsetid: 1 min.

Bored to Death

Jason Schwartzman i komedieserien ’Bored to Death’ vækker mindelser om ung Woody Allen
Jason Schwartzman i komedieserien ’Bored to Death’ vækker mindelser om ung Woody Allen
3. marts 2011

Jeg har en svaghed for Jason Schwartzman og Ted Danson, der begge ejer en fantastisk komisk timing. Og så er det jo heldigt, at de to spiller sammen i komedieserien Bored to Death, hvis første sæson lige er udkommet på dansk dvd.

Schwartzman spiller forfatteren og neurotikeren Jonathan Ames, som ryger for meget pot, drikker for meget vin og virkelig har svært ved at tage sig sammen til at skrive en ny roman. Han freelancer for et af rig- og levemanden George Christophers (Danson) magasiner, og da hans kæreste forlader ham, begynder han at udgive sig for at være privatdetektiv. Det skaffer ikke kun Jonathan selv, men også George og vennen Ray (Zach Galifianakis) problemer på halsen, og det er Jonathans uduelighed som snushane, der gør Bored to Death underholdende. Det gør mandens eksistentielle problemer og neuroser også, især når de vendes og drejes i samtale med de ikke mindre kriseramte George og Ray.

Manden bag serien hedder i øvrigt Jonathan Ames, men hvor selvbiografisk den er, ved jeg ikke. Dog er den en charmerende hyldest til kvarteret og byen, Brooklyn og New York, hvor den foregår og Ames bor og indimellem vækker den og Schwartzmans Jonathan mindelser om en ung Woody Allen.

Ekstramaterialet på første sæson af Bored to Death rummer således også en rundvisning i Brooklyn med Ames som guide.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Sørensen

Det eneste negative man kan sige om Bored to Death er at sæsonerne er ALT for korte - jeg tror ikke vi kommer op meget mere end 7-8 afsnit per sæson, af de to sæsoner, der hidtil er produceret :(
Så som en lille tilføjelse til anmeldelsen, for dem der måske er ramt lidt af den økonomiske krise... Vent med at køb den på DVD, før alle eller ihvertfald et par sæsoner er udkommet på DVD. Afsnittene varer ikke mere end en 25 minutters tid og kvaliteten er så høj, at man nemt glemmer at pace sig og får knaldet hele sæsonen af på en weekend (eller en aften)... og så sidder man lidt tilbage med den tomme fornemmelse af at der går RIGTIGT lang tid, inden man kan se et nyt afsnit.
Så vær en gris og se serien på nettet (hvis man kan leve uden undertekster) og køb den så på DVD senere - p.t. er serien så succésfuld, at produktionsselskabet sagten kan finansiere den uden at være afhængige af det danske DVD-salg ;)
I øvrigt er serien utroligt stærkt casted - endnu mere end man ellers får indtryk af i artiklen. Sådan på stående fod kan man nævne Oliver Platt, ham der spiller PC'en i de der Applereklamer, Patton Oswalt (dog i en mindre birolle) osv....