Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Creation

Det er store spørgsmål, Jon Amiel tumler med i ’Creation’, der handler om Charles Darwin og tilblivelsen af ’Arternes oprindelse’
Det er store spørgsmål, Jon Amiel tumler med i ’Creation’, der handler om Charles Darwin og tilblivelsen af ’Arternes oprindelse’
Kultur
10. marts 2011

Paul Bettany spiller videnskabsmanden Charles Darwin i dette spændende drama af Jon Amiel, som handler om tilblivelsen af hans banebrydende værk, Arternes oprindelse, der afstedkom en veritabel revolution i vores opfattelse af verden. Darwins elskede kone, Emmas (Jennifer Connelly), stærke religiøsitet er i voldsom modsætning til, hvad han selv tror på, hvilket får ham til at tvivle på det rigtige i hans forehavende.

Parrets afdøde datter, Annie (Martha West), spøger bogstavelig talt i Darwins bevidsthed, og hans imaginære samtaler med den videbegærlige pige spiller en essentiel rolle i hans eksistentielle og psykologiske krise.

Ikke mindst forholdet mellem Darwin og Annie er rørende skildret, men også det modsætningsfyldte ægteskab med Emma er fascinerende sat i scene. Det er store spørgsmål, de tumler med, for hvad er vigtigst: Kærlighed eller tro?

Creation. Instruktion: Jon Amiel. Manuskript: John Collee og Jon Amiel. Udgivet på dansk dvd og Blu-ray af Pan Vision

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her