Læsetid: 4 min.

Kupfilm om verden

Charles Fergusons Oscarvindende dokumentarfilm 'Inside Job' overskueliggør effektivt baggrunden for finanskrisen og gransker hårrejsende hvor få, der oplever at have et ansvar
'Inside Job' udstiller interessekonflikter og indspisthed, som går festligt på tværs af selskaber og politiske administrationer. Filmen er baseret på interview med folk, som på forskellig vis kan gøre os klogere på krisen.

'Inside Job' udstiller interessekonflikter og indspisthed, som går festligt på tværs af selskaber og politiske administrationer. Filmen er baseret på interview med folk, som på forskellig vis kan gøre os klogere på krisen.

Disney Bio

31. marts 2011

Vi skulle have sendt en økonomiekspert i biffen, tager jeg mig selv i at tænke, da Charles Ferguson lidt inde i Inside Job begynder at forklare nogle af strukturerne bag finanschokket i 2008. Personligt har jeg halvhjertet forsøgt at forstå, hvad det egentlig handlede om med subprimelån, hedgefonde, derivatpakker, Collaterized Debt Obligations og andre ord, jeg ellers aldrig har taget i min mund. Jeg har læst artikler, hørt oplæg og set økonomer og forfattere forsøge at formidle miseren på underholdende og håndterbar vis i The Daily Show.

Hvis jeg skulle forsøge at forklare, hvad Goldman Sachs, AIG, Citygroup og andre egentlig foretog sig frem til 2008, ville jeg imidlertid strande på humanistiske forklaringsmodeller som, at nogle grådige mennesker uden ansvarsfølelse skrabede til sig på almindelige menneskers — og verdens — bekostning. Begreberne og strukturerne ville jeg ikke gøre mig klog på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

se nu den her docu som kommer til at være en af de største og sidste årsager til at valutakurser rammer bunden og hele den manipulerede finansverden styrter i grus eller bliver adopteret af kineserne

Michael Kongstad Nielsen

Man kan frygte, at en sådan film ikke sætter sig nogle spor. Folk vil ikke vide af krisen, eller kendes ved den, eller tænke på, at de selv har været en del af det. Tværtimod vil man glemme, håbe på det går over med alle skatteyderhjælpepakkerne indtil man er klar til at gøre det samme om igen i en ny version.

morten hansen

Denne film kan ikke anbefales kraftigt nok!

Man spekulerer bagefter på, hvordan en dansk version af filmen ville se ud...