Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Mr. Nice

Rhys Ifans er i sit es som hashsmugleren Howard Marks i Bernard Roses rodede og ukritiske biografifilm, ’Mr. Nice’
Rhys Ifans er i sit es som hashsmugleren Howard Marks i Bernard Roses rodede og ukritiske biografifilm, ’Mr. Nice’
Kultur
3. marts 2011

Walesiske Rhys Ifans er i sit es som sin landsmand Howard Marks, som efter sit første møde med marihuana på Oxford-universitetet i 1960’erne blev en af verdens største hashsmuglere.

Desværre er Ifans betydeligt bedre end den rodede og ukritiske skildring af Howard Marks liv, som engelske Bernard Rose har skrevet og instrueret baseret på Marks storsælgende selvbiografi.

Med Howard Marks forbindelser til både IRA og MI6 samt kulørte anekdoter fra dengang, hashsmugling stadig var for glade amatører, burde der være stof nok til en personfikseret Traffic 2, men filmens to timer flagrer usammenhængende fra det ene til det andet uden at skabe en fornemmelse for andet, end at Marks var en livsnyder, som syntes, at folk da skulle have lov at hashhygge sig.

Der bliver længere og længere mellem de seværdige scener, og fortællestemmen bliver stadig mere enerverende, mens fokus flytter fra de første års kick ved stoffer og spænding til de senere års kriser, som især kommer til udtryk i familiefar Howards relation til hans kone Judy (Chloë Sevigny i en kedelig rolle). David Thewliss (fra bl.a. Naked) tilfører lidt kulør som en utilregnelig IRA-mand, men ellers sidder man tilbage med uhyggeligt lidt efter den alt for lange hyldest til en mand, vi helt enkelt forventes at finde nice.

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her