Læsetid: 3 min.

Der sad to mænd på en tømmerflåde

Anders Matthesen og Jonatan Spang ligner ikke Kellerdirk, går ikke som Kellerdirk, snakker ikke som Kellerdirk, spiller ikke som Kellerdirk. Og det er godt
Anders Matthesen og Jonatan Spang ligner ikke Kellerdirk, går ikke som Kellerdirk, snakker ikke som Kellerdirk, spiller ikke som Kellerdirk. Og det er godt
7. marts 2011

Klart, at et teater på et tidspunkt måtte få lyst til at spille et stykke om Dirch Passer og Kjeld Petersen - eller Kellerdirk, som blev det navn, komikerduoen optrådte under. Deres stjerner skinner endnu så klart, at deres navne har alle chancer for at samle et stort publikum. Men man er unægteligt spændt på, hvordan Nørrebro Teater har løst opgaven, for hvordan fylde de store sko ud, som Dirch Passer efterlod sig, eller kravle ind i det pæne jakkesæt, som Kjeld Petersen gik med, men som dækkede over et rablende vanvid?

Stykket begynder med en McGuffin, et Hitchcock-trick, som er en lille gåde, der sætter handlingen i gang og måske forsvinder igen, uden at man får en forklaring. Her er det dette: Kjeld vil vise Dirch verdens bedste vittighed, men så sker der alt muligt andet.

De har undgået den værste fælde på teatret: At tro, at de to hovedskuespillere, Anders Matthesen og Jonatan Spang, kan eftergøre Kellerdirk i udseende og spillestil. Det ville gå helt galt, for det kan ingen. De genopfører heller ikke parrets bedste numre, men de leger med dem. Der er digtet til, associeret og parafraseret, så der alligevel er masser af genkendelige momenter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu