Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Venskab med fryns

Bolleven, besøgskonsultent, lagenmakker eller venskab med fryns. Kært koncept har mange navne
Kultur
24. marts 2011

Bolleven, besøgskonsultent, lagenmakker eller venskab med fryns. Kært koncept har mange navne. Men i en romantisk (sex)komedie, der dristigt bringer den slags på dagsordenen, ved man godt, at det store romantiske Mere må sejre mod slut. Spækket med platte one-liners, sms-dramatik (financieret af Apple?) og sex baner Venskab med fryns sig filmdramatisk vej hen mod Hollywoods sande lykkekonstellation: den monogame forelskelse.

Først skal Manden, Adam (Ashton Kutcher), turde kærligheden igen, efter at hans snotdumme eks-kæreste er begyndt at date hans far (Kevin Kline). Og Kvinden, karrierelægen Emma (Natalie Portman), skal skrælle sine selvbeskyttende lag af. Hun leger en moderne Emma Flauberts utro Madame Bovary men hun er jo virkelig Eva.

Mens mumblecore-stjernen Greta Gerwig i en af de alt for mange biroller er skøn med sit tørre underspil, chokerer det at se smukke Portman skøjte beruset rundt på stiletter og skabe sig komisk. I rolige stunder er hun dog uundgåeligt indtagende og får i samspillet med den charmerende amerikanerknægt Kutcher strøget et par hede suk ud over et ellers alt for hæsblæsende og forudsigeligt livtag med knaldekammerateriet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her