Læsetid: 6 min.

En dreng bliver misbrugt

Frederik Roed fortæller i en ny bog om en præsts overgreb og om den danske katolske kirkes bestræbelser på at neddysse sagen
Frederik Roed fortæller i en ny bog om en præsts overgreb  og om den danske katolske kirkes bestræbelser på at neddysse sagen
6. april 2011

Se på billedet. Det er den 16-årige Frederik Roed på et skolefoto fra 1980'erne. En spinkel dreng, en sårbar dreng. Hans hjem er i opløsning. Faderen er et monster, der i skuffelse over egen fiasko er brutal over for sine børn, slår sin kone og forskanser sig i et loftskammer, hvor han tyller rødvin. Moderen vil opretholde skinnet af en fungerende familie og tåler alle ydmygelser. Hun søger trøst i den lokale katolske kirke.

Frederik følger hende og bliver draget af det fællesskab, som kirken tilbyder. En karismatisk præst viser drengen den faderlige opmærksomhed, han så inderligt trænger til. Et særligt bånd knyttes mellem de to. Frederik begynder at tilbringe sine weekender hos præsten i det katolske kloster i Slagelse, hvor han bliver en af præstens messedrenge. Mens Frederik søger samspil mellem far og søn, er det måske noget andet, præsten er ude efter. Han stiller skolefotoet af Frederik op i sit soveværelse, hvor han gerne vil have, at Frederik besøger ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer