Læsetid: 1 min.

I morgen da krigen brød ud

At B-film-ramasjang og humanistisk-filosofiske overvejelser er svært forenelige størrelser, er dette australske ungdomsactiondrama et godt eksempel på
At B-film-ramasjang og humanistisk-filosofiske overvejelser er svært forenelige størrelser, er dette australske ungdomsactiondrama et godt eksempel på
7. april 2011

At B-film-ramasjang og humanistisk-filosofiske overvejelser er svært forenelige størrelser, er dette australske ungdomsactiondrama et godt eksempel på. Vi følger en flok teenagere, der drager på udflugt i vildmarken.

Mens de er væk, bliver deres land taget på sengen af en aldrig navngivet fremmed magt, og de unge beslutter sig for at gå i guerillakrig. Filmens sporadiske forsøg på seriøs persontegning og refleksion over kriges tragiske menneskelige omkostninger står i grel kontrast til dens kulørte actionsekvenser samt den bemærkelsesværdigt høje frekvens af catwalk-lækre skabninger i den australske lilleby, hvor handlingen udspiller sig.

Den skal imidlertid roses for en charmerende indrømmelse af egen lidenhed i form af dette replikskifte: »Bogen er bedre end filmen.« »Det er de som regel.«

En reference til filmens forlæg, der er af den i Australien berømte forfatter John Marsden. Dog kunne man hævde, at en mindst lige så markant inspirationskilde er John Milius' koldkrigsparanoide film Red Dawn fra 1984. Som ikke just smagte af mere.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu