Læsetid: 5 min.

Den omvendte verden

I sin intenst besættende roman om mødet imellem hvid og sort holder Kirsten Thorup dommedag over den velbjærgede vesteuropæer
Det er en ny, afklaret og målrettet Kirsten Thorup, der møder læserne denne gang.

Det er en ny, afklaret og målrettet Kirsten Thorup, der møder læserne denne gang.

Sofie Amalie Klougart

5. april 2011

Den bog, som Kirsten Thorup lægger frem for os i dag, er noget så ukirsten- thorupsk som en internationalt orienteret samtidsskildrende problemroman. Bedre lidt sent end aldrig, synes hun at have sagt til sig selv, og selv om værkets stil umiskendeligt bærer forfatterens velkendte, på én gang suverænt elegante og sære, kejtet-kluntede præg, er det dog en ny, afklaret og målrettet Kirsten Thorup, der møder os denne gang.

Tilfældets gud konfronterer rig og fattig, hvid og sort, den stærke med den svage, og spørger: Hvem, når det kommer til stykket, er den stærkeste af de to? Svaret bliver på samme tid psykologisk, socialt, eksistentielt og religiøst, eller skulle vi sige: spirituelt.

Romanens ene hovedperson er, da handlingen begynder, 43 år. Ana, som hun hedder samme navn forfra og bagfra, altså en spejlperson! arbejder i den danske afdeling af et verdensomspændende finansfirma, har en solid, fremtidssikret økonomi, en stor, bekvem lejlighed på Islands Brygge, trives tilsyneladende med sin Porsche, sine fine ferierejser, sin blanke gudløse livsanskuelse og sit glatte, materialistiske verdenssyn:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu