Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Downton Abbey

Julian Fellowes’ tv-serie ’Downton Abbey’, der foregår i årene inden Første Verdenskrig, er en velproduceret, velspillet og meget underholdende sædeskildring
Julian Fellowes’ tv-serie ’Downton Abbey’, der foregår i årene inden Første Verdenskrig, er en velproduceret, velspillet og meget underholdende sædeskildring
Kultur
5. maj 2011

Den britiske manuskriptforfatter Julian Fellowes står bag denne moderne udgave af Herskab og tjenestefolk, der er en velproduceret, velspillet sædeskildring af den meget begavede slags. Omdrejningspunktet i Downton Abbey er herresædet af samme navn, hvor jarlen af Grantham (Hugh Bonneville) og hans familie og store stab af tjenestefolk huserer.

Vi befinder os i årene inden Første Verdenskrig – Titanic synker i første afsnit – og tingens tilstand ændrer sig hurtigere, end især jarlens krakilske mor (en herlig Maggie Smith) bryder sig om. Klasseskel, kønskamp og generationskonflikt truer den ærkeengelske idyl, mens jarlen og hans amerikanske kone, Cora (Elizabeth McGovern), prøver at få bortgiftet deres ældste, noget egensindige datter, Mary (Michelle Dockery), og tjenestefolkene konspirerer mod og med hinanden.

Det er dramatisk, underholdende og indimellem meget morsomt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her