Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Livet skal leves

Dvd-udgaven af Godards ’Livet skal leves’ tilbyder en forførende tur tilbage til den franske nybølges guldalder
Dvd-udgaven af Godards ’Livet skal leves’ tilbyder en forførende tur tilbage til den franske nybølges guldalder
Kultur
12. maj 2011

Trænger man til en tidsrejse, tilbyder den danske dvd-udgivelse af Jean-Luc Godards Livet skal levesen forførende tur tilbage til den franske nybølges guldalder. Med et amerikaniseret Paris med jukebokse, cool biler og gangstere tilsat fransk filosoferen og melankolsk malaise fylder Godard lærredet med stemning og seværdige billeder i løbet af filmens tolv scener om pigen Nanas rejse fra håbefuld skuespillerinde til prostitueret. Anna Karina stråler som Nana, og filmen stritter på den gode måde, mens Godards brug af skrevne introduktioner til scenerne, jump cuts og karakterer, som ynder at tale med ryggen til os, virker æggende frem for fremmedgørende. Legendariske øjeblikke som Nanas tårer under Dreyers Jeanne d'Arceller hendes kække dans blandt poolhall-pimps er stadig skønne. Har man behov for en legesyg pause fra den klassiske dramaturgis diktater, kan et skud nybølge gøre underværker ...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her