Læsetid: 1 min.

Outside the Law

26. maj 2011

I Ærens dage fortalte Rachid Bouchareb historien om den skammelige behandling, de nordafrikanske soldater i den franske hær blev udsat for under og efter Anden Verdenskrig. I sin seneste film, Outside the Law, fokuserer den algerisk-franske filminstruktør på et andet aspekt af det komplicerede forhold mellem kolonien Algeriet og kolonimagten Frankrig, nemlig algeriernes kamp for uafhængighed. Outside the Law er et drama om tre algeriske brødre og deres mor, som mister deres hjem i Algeriet og flytter til Paris, hvor de lever under kummerlige forhold. Den ene bror melder sig til den franske hær i Indokina, den anden beslutter sig for at blive boksepromotor og gangster, og den tredje engagerer sig i kampen for et frit Algeriet. Der er ingen tvivl om, hvor Boucharebs sympati ligger, men han sætter spørgsmålstegn ved både den algeriske modstandsbevægelse og det franske politis brutale metoder, og han synes lige så interesseret i at lave et storladent familiedrama som i at fortælle en politisk ladet historie. Den ellers velproducerede films svaghed er, at den fortæller en vigtig historie og er aldrig kedelig, men den ved ikke rigtig, hvad den vil.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu