Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Bad Teacher

Luddovne Elizabeths livsplan er lige ved at blive realiseret: Hun skal giftes med en rig mand, og så er det slut med at arbejde som skolelærer. Men da golddigger-drømmen snubler på målstregen, må hun lide den ydmygelse at fortsætte i jobbet for selv at kunne finansiere den brystforstørrende operation, hendes selvtillid står og falder med...
Kultur
23. juni 2011

Luddovne Elizabeths livsplan er lige ved at blive realiseret: Hun skal giftes med en rig mand, og så er det slut med at arbejde som skolelærer. Men da golddigger-drømmen snubler på målstregen, må hun lide den ydmygelse at fortsætte i jobbet for selv at kunne finansiere den brystforstørrende operation, hendes selvtillid står og falder med. Spørgsmålet er nu, hvad ungerne kan lære af Elizabeths bitre livssyn, brutale ærlighed og ikke-eksisterende arbejdsmoral? Og om også den uduelige samt hyppigt tømmermændsramte lærerinde kan suge ny indsigt til sig.

Elskværdig lummergøj

Vi har altså at gøre med en satirisk næsten-modsætning til livsbekræftende lærer-elev-film som Døde poeters klub og Dangerous Minds. Med sin solbeskinnede charme er Cameron Diaz castet mod type, men hun er alligevel god som den udbombede titelfigur, mens en stensikkert castet Jason Segel brillerer som en mod alle odds elskværdig lummergøj af en gymnastiklærer.

Stor filmkunst er det ikke, men velkommen skal den være, denne lille komedie, der flirter med det amoralske, men også lader det blive ved flirten, så alle ud over de decideret knibske skulle kunne grine med.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her