Læsetid: 4 min.

Tekstmager af Guds nåde

Olesen-Olesen gik hver til sit for et par år siden, men nu er sanger og tekstforfatter Peter H. Olesen tilbage med duoen De efterladte, der på smukkeste vis viderefører hans bestræbelser på at skrive poetisk prægnante sange, der giver mening
18. juni 2011

Mange kunne lære af Peter H. Olesen. Lære noget om at være tro mod sig selv, sit køn, sin alder, sine erfaringer. Lære at tro på sit talent (uanset dets karakter), at ufravigeligt arbejde med det, der er blevet én givet og holde blikket rettet stift fremad. Betragte sit kunstneriske stof fra alle vinkler og ikke være bange for at vove en arm. Og ikke mindst, tro på meningen i at udtrykke sig på modersmålet, holde fast i dets særegne poetiske potentiale og løbende udvikle det, mens årene går, og erfaring er det eneste, man får mærkbart mere af. Faktisk ville dansk sangskrivning som helhed få sig et gevaldigt løft, hvis flere rent sprogligt havde samme ambitionsniveau som denne Olesen, ja, skulle hans ny orkester, De efterladte, alene dømmes på de 14 tekster, der står aftrykt i teksthæftet til debutalbummet Traditionen utro, og som alle bærer samme herres signatur, ville duoen (hvis anden halvdel er multiinstrumentalisten Michael Lund) ryge helt til tops i den musikalske superliga.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu