Læsetid: 7 min.

Grundbog i dansk gadekunst

Bogudgivelse. 'Dansk gadekunst' er den hidtil mest ambitiøse beskrivelse af street art i Danmark. Mange har bidraget, alle er nævnt, og stilen er behageligt nøgtern. Og så tør bogen stille det spørgsmål, som mange i miljøet tumler med nemlig om gadekunsten er druknet i sin egen succes
Omfangsrig. 'Dansk gadekunst' er en blanding af teoretiske artikler og portrætter af de udøvende gadekunstnere, så mange har bidraget og alle er med — også kunstneren Armsrock, som her har dekoreret en husfacade.

Omfangsrig. 'Dansk gadekunst' er en blanding af teoretiske artikler og portrætter af de udøvende gadekunstnere, så mange har bidraget og alle er med — også kunstneren Armsrock, som her har dekoreret en husfacade.

16. juli 2011

De to vigtigste artikler i den 440 sider lange bog Dansk gadekunster så afgjort den første og den sidste. Bogen, som består af hele 42 artikler, indleder med en glimrende pædagogisk og begejstret indføring i gadekunsten, som journalisten og gadekunsteksperten, Rasmus Poulsen har skrevet tilbage i 2002, men som ikke før er trykt. Dengang kendte alle til graffiti, men gadekunsten var stadig noget relativt nyt og spændende. Men hvor graffitien siger 'se mig', vil gadekunsten hellere formidler »en filosofisk tanke, et dilemma, et spørgsmål eller et decideret politisk budskab«, forklarer Rasmus Poulsen og fortsætter med at tydeliggøre forskellen på de to discipliner:

»Traditionelt har graffiti handlet om at skabe opmærksomhed omkring sin person eller sit alter ego internt i graffitimiljøet. Street arten vil typisk også gerne have opmærksomhed fra alle andre børn og voksne, der færdes i gaderne.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer