Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Jensen & Jensen

Kultur
11. august 2011

Den animerede actionkomedie og pseudosatire Jensen & Jensen er utvivlsomt det tyndeste og tarveligste danske spillefilmprojekt siden Winnie og Carina. Filmen tager sin dystopiske begyndelse i København i 2019, hvor Danmark er tvunget i knæ af en særdeles sejlivet finanskrise. Desværre virker holdet bag Jensen & Jensen helt uinteresseret i at tilbyde tankevækkende perspektiver på de menneskelige og samfundsmæssige følger af nedsmeltningen.

Virkelighedsfjern

Det intellektuelt underfrankerede manuskript er derimod yderst leveringsdygtigt i frejdig vold samt pik-, patter- og hængenosser-jokes. Ej heller når institutioner som EU og Vatikanet inddrages i filmens fjogede og virkelighedsfjerne handling løfter løjerne sig over det vulgære bundniveau. Det var muligvis meningen, at det hele skulle være respektløst på den fede facon, men det er bare plat, pointeløst og i glimt lettere perfidt på den øretæveindbydende måde.

Krisen må virkelig kradse, når det kan lykkes at lokke så mange store danske navne med Mick Øgendahl og Nicolas Bro i front som de lidet charmerende titelpersoner til at medvirke i noget, der så konsekvent klamrer sig til laveste fællesnævner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her