Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

De satans chefer

Kultur
25. august 2011

De første minutter af denne metakomedie smager afgjort af mere. Det skyldes især, at løjerne varetages af Jason Bateman, som er rigtig god til at spille antihelt og stakkel, og Kevin Spacey, som er eminent til at spille alt, inklusiv følelseskold autoritetsfigur. Derudover får vi serveret denne herligt nedslående tese: Vil man i verden (for)frem(mes), må man bøje nakken. Ikke for at reducere vindmodstanden på karrierespurten, men fordi man bare må finde sig i sine overordnedes pis.

Snart kommer Batemans figur og to venner, der også har deres hyr med sadistiske eller sexchikanerende chefer, dog på andre, desperate tanker og beslutter sig for at rydde plageånderne af vejen. Men da de ingen praktisk erfaring har med perfekte mord (eller uperfekte for den sags skyld), må de forlade sig på forbryderisk viden høstet fra film og tv-serier samt en tvivlsom alliance med en tatoveret tidligere tremmerusker.

Jason Sudeikis ligger, hvor han skal som halvt klam, halvt charmerende scorekarl, mens det svage led er trioens tredje og mest sølle medlem, som Charlie Day monotont overspiller, så det hviner i tandhalsene selv i så karikeret et univers som dette.

Desuden er replikniveauet ganske ujævnt, og filmmagerne savner af og til sans for, hvor langt en kønsorgans- eller coke-joke med rimelighed kan strækkes.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her