Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

The Mechanic

Selv om briten Jason Statham ikke er verdens mest udtryksfulde skuespiller, har han støt og roligt fundet sin egen niche og er blevet en actionstjerne af den gammeldags, hårdtslående skole
Selv om briten Jason Statham ikke er verdens mest udtryksfulde skuespiller, har han støt og roligt fundet sin egen niche og er blevet en actionstjerne af den gammeldags, hårdtslående skole
Kultur
1. september 2011

Selv om briten Jason Statham ikke er verdens mest udtryksfulde skuespiller, har han støt og roligt fundet sin egen niche og er blevet en actionstjerne af den gammeldags, hårdtslående skole. Vor tids Sylvester Stallone, om man vil.

Statham ser ud og opfører sig som en hård nyser, og han er god til at håndtere skydevåben og slå på tæven. Men han har også det glimt i øjet han kender sine egne begrænsninger som betyder, at han kan være et charmerende bekendtskab. Han nærmest sprøjter film ud, og nogle af dem er gode eller i hvert fald underholdende Crank-serien, The Italian Job, Snatch. Og så er der dem imellem, f.eks. Stathams seneste film, The Mechanic, der er en genindspilning af en Michael Winner-film fra 1972 med Charles Bronson i hovedrollen. I The Mechanic spiller Statham en lejemorder, som narres til at dræbe sin gamle ven og mentor (Donald Sutherland). Han tager vennens voksne søn (Ben Foster) under sine vinger, og snart er de i krig med de mennesker, som ville have vennen af vejen. Det går ikke stille for sig, men ender heller ikke helt så forudsigeligt, som man kunne frygte i en film af denne traditionelle slags.

The Mechanic. Instruktion: Simon West. Manuskript: Richard Wenk og Lewis John Carling. Udgivet på dansk dvd/Blu-Ray af Nordisk Film

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her