Læsetid: 3 min.

Ung dansk pianist imponerede i Ravels klaverkoncert

Ung dansk pianist imponerede i Ravels klaverkoncert Der stod Ravel over det hele, og det sker sjældent i en dansk koncertsal. Tanja Zapolski og Tivolis Symfoniorkester gav disciplinerede og smidige opførelser under rumæneren Ion Marin, selv om ikke alt lykkedes lige godt
23. august 2011

Det så ud som en god idé, og den blev også på flere måder veludført. At lade Maurice Ravel stå for hele programmet, da Tivolis Symfoniorkester blev gæstet af jetsetdirigenten Ion Marin. Ravels orkestermusik er appellerende for alle parter, han var en af alle tiders største instrumentationsmestre, og det skulle vise sig, at man var langt fra mæt, da det hele var overstået efter knap en times effektiv spilletid.

Fransk musik har ikke ligget helt ubesværet for danske orkestre gennem tiderne, heller ikke de københavnske. Den udmærker sig blandt andet ved klanglig finesse, teknisk virtuositet, forfinet sanselighed og solistisk opvisning, med andre ord forførende paradespil i modsætning til tysk filosofisk grundighed, som oftest har været dagens ret herhjemme. Ud fra det perspektiv var det spændende at følge Tivoli-orkestret i Ravel-programmet, fordi man gang på gang kunne glæde sig over det ene og andet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu