Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Bollevenner

’Bollevenner’ er nuttet som Timberlakes krøller og blød som Kunis' store øjne
’Bollevenner’ er nuttet som Timberlakes krøller og blød som Kunis' store øjne
Kultur
22. september 2011

Der er opstået en ny subgenre af Hollywoods romantiske komedie: den sexede, semi-frigjorte og slutteligt konservative bollevenkomedie. I januar var der i Love and Other Drugs køligt kalkuleret kropsvæske-udveksling mellem Jake Gyllenhaal og Anne Hathaway, indtil isen brød og mere overraskende problemer pressede på. I forårets Venskab med Fryns en lidt for karrierebevidst Natalie Portman sig overgav til sin honningkrukke af en bolleven, Ashton Kutcher, i filmens sidste forudsigelige minutter. Nu har instruktør Will Gluck (Easy A) parret Mila Kunis (Black Swan) med Justin Timberlake i endnu et livtag med uforpligtende sex. Han er bladredaktør, hun har 'headhuntet' ham til New York. Begge er følelsesforkrøblede, synes de selv, og dyrker derfor sex, som var det tennis: En regelstyret venskabsaktivitet. Men, men, men: Gæt selv.

Bollevenner er nuttet som Timberlakes krøller og blød som Kunis' store øjne. Gluck leger selvbevidst med filmens kærligheds- og storbyklicheer i blandt andet en sjov-plat film-i-filmen. Men selv med selvironi er filmen glat, og den sidste luns er én lang venten på det uundgåelige. En usjov Patricia Clarkson spiller komisk mor fra 70'ernes frigjorte skilsmissegeneration. Hun er eksempel på en ny kliché i den romantiske sexkomedie: at gøre den pinligt promiskuøse forælder til del af forklaringen på børnenes tilknytningsbesvær. Det gør de smukke unges monogame slutforening til en ret så konservativ frigørelse fra alternativerne.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her