Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Dubai kikset

Kultur
1. september 2011

5/6

Alt, hvad man hører om Dubai, bliver bekræftet i Tim Eskild Jørgensens billeder derfra. Det er ikke for ingenting, at det var her Stein Bagger blev anholdt. Det kunne lige så godt have været en modelby, Jørgensen havde fotograferet, det er upersonligt, fremmedgjort, helt uden den arkitektoniske varme, der ellers gør en by levende. Tænk blot på familieferierne sydpå, hvor forløsningen altid er torvet i den lille by. Her slapper vi af. Men ikke i Dubai. Det er, bliver en kulisse. Tim Jørgensen har altid haft et godt øje til urbaniseringen. Han har taget mange fotografier af akavede urbaniseringesformer som rundkørsler, bygninger, nedkørselsramper etc. Og altid med en betydelig tæft for det skarpe billede. Tom Jørgensens billeder står godt, ikke raffineret, men tilpas perfektioneret.

Hans seneste serie fra Dubai medtager mere mennesket end tidligere. Hans billeder er stadig somme tider akavede, , han 'vinkler' sine motiver på en morsom eller barok måde. Mennesket træder så at sige ind i hans ellers så mennesketomme urbane rum, bylandskaber. Og med en god balance mellem Dubais lettere surrealistiske fremtræden, portrætter af de mennesker, som befolker den. Der er intet nyt i Tim Jørgensens billeder, men han gør det godt!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her