Læsetid: 1 min.

Hvem tør løbe igennem

23. september 2011

Anmeldelse: 5/6

 

Vi kender det fra vores politiske situation herhjemme, desto længere du har til en indvandrer, desto mere sandsynligt er det, at du stemmer på Dansk Folkeparti. Olafur Eliassons tunnel på Arken handler om angsten for det ukendte.

Kassen, som kunstværket er i, er helt vidunderlig smuk. 90 meter lang står den ned gennem den lange sære gang, som altid har voldt kunsten problemer på Arken. Men ikke denne gang. Og slet ikke når man går ind i kassen, der er fyldt med røg, så man kun kan se en meter frem for sig.

Det begynder hvidt, bliver mørkere og mørkere, så gulere og gulere.

Eliasson vil så gerne have os til at betragte os selv, imens vi gør noget velkendt, her går vi forsigtigt i en verden, vi ikke kender, vi føler os frem, vi kan kun se vores egen krop, og benene fortaber sig i ingenting.

Det er nervepirrende, og man føler sig både utilpas og udfordret. En løbekonkurrence ville være vanvittig. Hvem kommer først gennem tunnelen?

Det må være sådan, nogle af dem fra provinsen har det, hvis de skal en tur gennem Nørrebrogade.

I forhold til Olafur Eliasson er der mange lyspunkter. Han er muligvis stadigvæk mest interesseret i, hvordan vores finmekanik reagerer, men for en gang skyld bliver vi som deltagere ikke belemret med hans teknik, og værket stiller sig heller ikke i vejen for, at vi kan føle en hel masse.

'Din blinde passager' på Arken, Skovvej 100, Ishøj, til den 27. november

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu