Læsetid: 3 min.

Hvem udstøder hvem?

Christian Yde Frostholm skildrer gennem erindringsfragmenter frigørelsen fra en familie
Forfatteren. Christian Yde Frostholm (født 1963) debuterede i 1985. Fra 1999-2009 var han redaktør på 'Afsnit P', websitet for visuel poesi.

Forfatteren. Christian Yde Frostholm (født 1963) debuterede i 1985. Fra 1999-2009 var han redaktør på 'Afsnit P', websitet for visuel poesi.

Birgitta Lund

2. september 2011

Bortset fra en optakt, ud fra hvilken faderens død meget sigende bringes til at ramme helheden ind, består Christian Yde Frostholms erindringsværk af kronologisk arrangerede fragmenter mange ultrakorte, kun nogle få på mere end en side. Tilsammen en personlig livsmosaik over barndom, ungdom og opbrud, men især en bevægende, knugende skildring af, hvordan man i en familie på syv kan føle sig helt og aldeles alene.

Christian har en storebror og tre ældre søstre. Disse fire har været der hele tiden. Det er, som om de har taget forskud på hans liv. Distancerende kalder han dem »søster et, to og tre« og »min bror«. Selv føler han sig tidligt anderledes, noget for sig selv.

Kejtet efternøler

Han kan og vil ikke slås. Han laver selvmål i fodbold. Han leger med piger og kommer hjem og taler »tøsefjantesprog«, som hans søster ikke kan holde ud. Han klipper mandlige undertøjsmodeller ud af kataloget fra Daells Varehus. Han føler sig kejtet og klodset. Søster ets mand kalder ham Yrsa. Faderen kalder ham Christian den Femte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu