Læsetid: 4 min.

Jo mere lighed i et samfund, desto mere rigdom

Ny bog viser med masser af dokumentation, at det gavner såvel fattige som rige, at der kommer større lighed. Såvel fattige som rige vil leve længere, om end de fattige absolut får en større fremgang
14. september 2011

Større lighed er til gavn for alle. Så derfor stil krav om større lighed i alle lande. Det må være konklusionen efter at have læst bogen Lighed, Hvorfor alle klarer sig bedre i mere lige samfund af Wilkinson, R og Picket, K:

Bogen har en imponerende samling af data og sammenligninger på tværs af lande, som viser, at et mere lige samfund klarer sig bedre. Der er mindre kriminalitet, folk lever længere og folk har mere tillid til hinanden.

Større lighed går dermed hånd i hånd med en række aspekter af positive træk ved et samfund for de fleste mennesker. Dermed bliver det helt afgørende for samfunds udvikling deres evne til at sikre en høj grad af lighed. Det bliver faktisk vigtigere end investeringer inden for enkelte velfærdsområder, specielt når vi ser på det lange sigt.

Der er så mange og klare sammenhænge mellem lighed og meget forskellige samfundsmæssige elementer, at de er svære at overse. Bogens tal viser også, at det gavner såvel fattige som rige, at der kommer større lighed. Såvel fattige som rige vil leve længere, om end de fattige absolut får en større fremgang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thorbjørn Thiesen
Thorbjørn Thiesen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Interessant, men meget som jeg havde forventet. Men det er godt at få sat noget dokumentation og perspektiv på alt det forp.... vås om, at mere ulighed skaber mere dynamik i samfundet, som vi hører fra visse kredse.

Bodil Waldstrøm, Thorbjørn Thiesen, Brian Pietersen og Alan Strandbygaard anbefalede denne kommentar

Det er ubegribeligt folk ikke kan se det, men det hænger jo nok sammen med den manglende fokus på området. Tak til Bent Greve -for at yde et bidrag. Den bog lyder interessant, selvom der nu ikke var noget der lød fremmed. 10% var min tanke, men andet er åbent. Det er den eneste vej frem, igennem beton-ghettoen fra ddr(de røde kommer retorik), hvis vi vil et bedre samfund.

Jette Abildgaard

Efter at have laest artiklen, kan man se at ja, de nordiske lande ligger rimeligt godt....

Jeg kom dog ogsaa til at taenke paa et andet land der, hvis verden, USA og CIA ikke havde blandet sig og oedelagt, saa ville dette lille land have vaeret det man beskrev i artiklen, - nemlig Cuba, - eller rettere det jeg mener, var maalet med Cuba, men som desvaerre blev oedelagt ef ....vesten....